Waarom mensen volgens de wetenschap vreemdgaan

Vreemdgaan. Vroeger een zonde, tegenwoordig kijken we er niet meer van op. Wist je dat gemiddeld één op de vier Nederlanders wel eens vreemdgaat. Heftig! Trouw blijven is voor veel mensen dus makkelijker gezegd dan gedaan. Maar waarom gaan mensen eigenlijk vreemd en hebben onze genen hier invloed op?

Bepalen onze genen of we vreemdgaan?

Voor we kunnen verklaren waarom mensen vreemdgaan, moeten we eerst een andere vraag beantwoorden. Namelijk, in welke mate onze genen bepalen of we vreemdgaan. Amerikaanse onderzoekers hebben hier een antwoord op gevonden. Zij hebben namelijk ontdekt dat een variatie in een bepaald gen, het DRD4-gen, zorgt voor een grotere neiging om vreemd te gaan. De proefpersonen in het onderzoek met dat gen, hebben twee keer zo vaak onenightstands en affaires achter de rug. Dit is ook te verklaren. Het DRD4-gen is namelijk nauw betrokken met het vrijkomen van dopamine, een hormoon dat ons een blij en goed gevoel geeft. Een afwijking in het gen zorgt ervoor dat mensen sneller geneigd zijn risico’ te nemen om dat goede gevoel te bereiken. Zo is het gen ook in verband gebracht met alcohol- en gokverslaving. Onze genen kunnen dus wel degelijk zorgen voor een vergroot effect op vreemdgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daten

Trouwjurk en trouwpak tips voor de bruid en bruidegom

Het zoeken naar een trouwjurk en trouwpak kan een zeer stressvolle tijd zijn voor zowel de bruid als de bruidegom. Er zijn een aantal tips die u kunt volgen om dit een beetje makkelijker te maken. Tips voor de bruid 1. Begin op tijd met zoeken. Plan voldoende tijd in om te winkelen. Je wilt […]

Read More
Daten

Alle remmen los! Wat lekker weer met ons seksleven doet na de lockdown.

De lockdown heeft ons date leven praktisch stil gelegd. Want het enige dat we nog konden doen op een date was wandelen. Helaas was dat afgelopen weken niet ideaal. De regen kwam namelijk met bakken uit de lucht. Dus we zaten massaal alleen voor de televisie.  Maar die tijden zijn voorbij. De zon schijnt, het […]

Read More
Daten

Ben ik verliefd? Aan deze vijf signalen herken je verliefdheid!

Als je een aantal dates hebt gehad, kan het zijn dat je wat vlinders begint te voelen. Grote kans dat je je afvraagt of je verliefd bent. Gevoelens kunnen namelijk enorm verwarrend zijn. Gelukkig zijn er een vijf signalen waaraan je kunt herkennen of je verliefd bent. Signaal 1: je voelt je minder stabiel Zoals […]

Read More