Ben ik verliefd? Aan deze vijf signalen herken je verliefdheid!

Als je een aantal dates hebt gehad, kan het zijn dat je wat vlinders begint te voelen. Grote kans dat je je afvraagt of je verliefd bent. Gevoelens kunnen namelijk enorm verwarrend zijn. Gelukkig zijn er een vijf signalen waaraan je kunt herkennen of je verliefd bent.

Signaal 1: je voelt je minder stabiel

Zoals we al eens in een blog beschreven hebben, worden er verschillende stofjes aangemaakt in je hersenen tijdens verliefdheid. Een daarvan is dopamine, dat ervoor zorgt dat je enorm gelukkig voelt als je bij je lover bent. Dopamine kan je als het ware ‘verslaafd’ maken aan de ander. Sommige wetenschappers stellen zelfs dat dit fijne gevoel gelijk staat aan het gevoel dat je krijgt van harddrugs. Echter, de downside van dopamine is dat je je doodongelukkig kan voelen als je niet bij je wederhelft bent. Dit kan gelijk staan aan gevoelens die je ervaart tijdens een depressie. Dopamine kan je dus enerzijds enorm goed laten voelen, maar anderzijds ook enorm slecht. Grote kans dat je je tijdens verliefdheid daarom dan ook een stuk minder stabiel voelt dan normaal.

Signaal 2: je hebt vlinders in je buik 

Vlinders in je buik, een beschrijving die vaak wordt gebruikt voor verliefdheid. Maar bestaan deze vlinders wel echt? De wetenschap stelt van wel. De stofjes die vrijkomen tijdens verliefdheid (oxytocine, dopamine, cortisol en adrenaline) zorgen er namelijk voor dat je hart sneller gaat kloppen en je gaat blozen als je je lover ziet. Daarnaast zorgt deze cocktail van stoffen er ook voor dat je letterlijk vlinders voelt. Heb jij dus dit sterke gevoel in je buik? Dan is dit 100% een signaal van verliefdheid.

Signaal 3: je kunt aan niks anders meer denken

Wat je ook doet, waar je ook bent en met wie je ook praat. Het enige waar je aan kunt denken of over praten is je lover. Is het je weleens opgevallen dat mensen die verliefd zijn over niks anders kunnen praten dan die ene persoon. Dat ze in elk gesprek wel iets erover te zeggen hebben? Dat klopt! Verliefdheid zorgt voor tunnelvisie, alleen nog maar kunnen denken en praten over die ene persoon. Niet gek dat mensen ook vaak concentratieproblemen ervaren.

Signaal 4: je zegt afspraken af

Waar je normaliter veel waarde hecht aan het nakomen van afspraken, kan het zijn dat je door verliefdheid niks anders wilt dan je lover zien. Grote kans dat je je daarom in allemaal bochten wringt om onder afspraken uit te komen. Heb jij minder zin in afspraken met vrienden of familie? Check, nog een signaal van verliefdheid!

Signaal 5: je idealiseert je partner

Verliefdheid zorgt ervoor dat je niet kritisch naar de ander kunt kijken. Door de roze bril die je op hebt, vind je alles leuk aan een ander en heb je het idee dat je over alles hetzelfde denkt. Pas als deze roze bril na een aantal weken of maanden afgaat, ga je de ander echt zien zoals hij of zij is. Heb jij het gevoel dat je wederhelft perfect is? Grote kans dat jij die persoon idealiseert en dat is een teken van verliefdheid.

Er komen dus meerdere stoffen vrij tijdens verliefdheid, stoffen waar je niet omheen kunt. Voel je je dus minder stabiel en voel je vlinders? Kun je aan niks anders denken en zeg je afspraken af? Dan is het antwoord simpel, ja je bent verliefd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daten

Trouwjurk en trouwpak tips voor de bruid en bruidegom

Het zoeken naar een trouwjurk en trouwpak kan een zeer stressvolle tijd zijn voor zowel de bruid als de bruidegom. Er zijn een aantal tips die u kunt volgen om dit een beetje makkelijker te maken. Tips voor de bruid 1. Begin op tijd met zoeken. Plan voldoende tijd in om te winkelen. Je wilt […]

Read More
Daten

Alle remmen los! Wat lekker weer met ons seksleven doet na de lockdown.

De lockdown heeft ons date leven praktisch stil gelegd. Want het enige dat we nog konden doen op een date was wandelen. Helaas was dat afgelopen weken niet ideaal. De regen kwam namelijk met bakken uit de lucht. Dus we zaten massaal alleen voor de televisie.  Maar die tijden zijn voorbij. De zon schijnt, het […]

Read More
Daten

Een relatie is geen toeval! Je ouders beïnvloeden je partnerkeuze onbewust.

Onze ouders hebben een grote invloed op ons leven. Niet alleen op onze bewuste keuzes zoals studie of werk. Maar ook op de onbewuste keuzes die we maken, zoals onze partnerkeuze. Onbewust hebben ouders een grote invloed op wie we mee naar huis nemen en wie niet. We leggen het je in deze blog uit. […]

Read More